USKORO

VINARIJA TOMAZ

Na ljeto 2023. godine očekuje se otvorenje nove vinarije Tomaz koja će se prostirati na 1.650 metara kvadratnih, u kojoj će se vina stvarati naprednim tehnologijama, a posjetiteljima će biti na raspolaganju prostrana kušaona s pogledom na obiteljske vinograde i gradić Motovun gdje će imati priliku iskusiti nezaboravni vinski doživljaj.

KAMEN

Za izgradnju nove vinarije koristi se autohtoni istarski kamen tipičan za unutrašnjost Istre, a posebno se vanjski izgled ističe zbog kortena koji je poslužio kao inspiracija novom vizualnom identitetu brenda Tomaz.

KORTEN

Korten je naime vrsta čelika koji pri dodiru s vremenskim utjecajima stvara čvrsti sloj patine te tako štiti elemente od daljnje korozije, poprimajući ‘hrđavi izgled’. Ovaj materijal je osim vizualnog dojma, odabran zbog simbolike koju krije u sebi. Naime, bavljenje vinogradarstvom iznimno je zahtjevan posao ovisan o vremenskim utjecajima koji se neprestano mijenjanju ostavljajući traga na vinogradima baš kao što to vremenski uvjeti čine kortenu - neprestano mijenjajući ga kroz godine, uvijek donose nešto novo i jedinstveno.