IZUZETNA DEGUSTACIJA

VINARIJA TOMAZ

Nova vinarija Tomaz prostire se na 1.650 metara kvadratnih, gdje se koriste napredne tehnologije za stvaranje vrhunskih vina. Posjetiteljima je na raspolaganju prostrana kušaonica s pogledom na obiteljske vinograde i gradić Motovun, pružajući im priliku da dožive nezaboravan vinski doživljaj.

KAMEN

Za izgradnju nove vinarije koristi se autohtoni istarski kamen tipičan za unutrašnjost Istre, a posebno se vanjski izgled ističe zbog kortena koji je poslužio kao inspiracija novom vizualnom identitetu brenda Tomaz.

KORTEN

Korten je naime vrsta čelika koji pri dodiru s vremenskim utjecajima stvara čvrsti sloj patine te tako štiti elemente od daljnje korozije, poprimajući ‘hrđavi izgled’. Ovaj materijal je osim vizualnog dojma, odabran zbog simbolike koju krije u sebi. Naime, bavljenje vinogradarstvom iznimno je zahtjevan posao ovisan o vremenskim utjecajima koji se neprestano mijenjanju ostavljajući traga na vinogradima baš kao što to vremenski uvjeti čine kortenu - neprestano mijenjajući ga kroz godine, uvijek donose nešto novo i jedinstveno.